Дзвоник покликав на навчання слухачів «Університету третього віку»

Вихід на пенсію є одним з найбільш змінних і кризових моментів на життєвому шляху літньої людини, що тягне за собою суттєві зміни в умовах і способі його життя. Сформована ситуація вимагає від людини переосмислення цінностей, ставлення до себе і до навколишнього світу, пошуку нових шляхів реалізації активності. У багатьох літніх людей цей процес відбувається довго й болісно, та супроводжується переживаннями, пасивністю, невмінням знайти нові заняття і контакти, по-новому поглянути на себе і навколишній світ.
Усвідомлюючи це, Територіальний центр соціального обслуговування Томашпільського району за сприяння голови райдержадміністрації Олександра Закорченного, об'єднаних територіальних громад, запровадив соціальний проект "Університет третього віку". Це вид соціального навчання, який відноситься до так званої неформальної освіти, він не ставить за головну мету отримання основної професії та подальшого працевлаштування, а дає персональний розвиток, соці-альну адаптацію та збереження активної життєвої позиції людей похилого віку. Накопичення нових знань дозволяє слухачам реалізувати свої здібності, залишатися самостійними і бути менш схильними до стресових ситуацій у кризовий період. 
Урочисте відкриття відбулося цього тижня за участю керівників району, викладачів, а також студентів "Університету третього віку" - людей "золотого віку".
Слухачів університету третього віку щиро привітали голова райдержадміністрації Олександр Закорченний, заступник голови районної ради Лариса Нароган, вручивши кожному з них посвідчення студента та представивши їм їхніх викладачів факультетів правових знань - Галину Косар, пенсійного законодавства - Валентину Чорногуз, основ медицини - Володимира Гудиму, інформаційних технологій - Дениса Джуринського, соціального захисту населення - Тетяну Дідик, хорового співу та вокалу - Марію Дейдиш, фітнесу та здорового способу життя - Вікторію Кітурко, прикладного мистецтва - Зоряну Щербатюк.
Директор територіального центру соціального обслуговування Томашпільського району Світлана Куржос, привітавши присутніх із визначною поді-єю, ознайомила студентів із основними завданнями та напрямками навчання, графіком відвідування занять тощо.
Цього ж дня було обрано президента "Університету третього віку". Одноголосно слухачі під-тримали кандидатуру Галини Ковальчук, яка символічним дзвоником і сповістила про початок навчання в Університеті.
А вже за чашкою чаю з солодощами новоспечені студенти планували заходи на майбутнє, що знов таки підтверджує - робота Університету важлива для живого спілкування мешканців "золотого віку" нашого Томашпілля, від якого вони отримують радість та задоволення, відчувають себе корисними суспільству. 
 
Катерина Беріл
ПП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
 
 
 
 
Всі новини