ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ ІНФОРМУЄ:

Щодо збільшення розміру допомоги на поховання

Повідомляємо, що з 1 березня 2017 року розмір допомоги на поховання встановлений на рівні 4100,0 грн., відповідно до постанови правління Фонду «Про встановлення розміру допомоги на поховання» від 08.02.2017 №17, яка була опублікована в газеті «Урядовий кур’єр» №63 (5932) від 4 квітня 2017 року. Протягом останніх п'яти років розмір допомоги на поховання становив 2200,0 грн.

Відповідно до статті 20 Закону № 1105 за рахунок коштів Фонду надається допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві).

Статтею 27 Закону № 1105 передбачено, що допомога на поховання за рахунок коштів Фонду надається у разі смерті застрахованої особиа також членів сім’ї, які перебували на її утриманні:

- дружини (чоловіка);

- дітей, братів, сестер та онуків, які не досягли 18-річного віку або старших цього віку, якщо вони стали інвалідами до 18 років (братів, сестер та онуків – за умови, що вони не мають працездатних батьків), а студентів та учнів середніх професійно-технічних та вищих навчальних закладів із денною формою навчання – до 23 років;

- батька, матері;

- діда та баби за прямою лінією спорідненості.

Не вважаються такими, що перебували на утриманні застрахованої особи, члени сімї, які мали самостійні джерела засобів для існування (одержували зарплату, пенсію тощо).

Допомога надається застрахованій особі, членові її сім’ї або іншим юридичним чи фізичним особам, які здійснили поховання.

За детальною інформацією звертайтесь в Ямпільську міжрайонну виконавчу дирекцію Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та за тел. 2-19-37

 

Всі новини