20 липня 2020 року завершилось навчання групи безробітних

Навіть у цей непростий час, в умовах введення карантинних обмежень, пов’язаних  із запобіганням поширенню на території України гостро-респіраторної хвороби COVID-19, державна служба зайнятості продовжує сприяти активним формам зайнятості безробітних, в тому числі професійній підготовці, перепідготовці безробітних, яку переведено на дистанційну  форму.
20 липня 2020 року завершилось навчання групи безробітних в кількості 9 чоловік  за професією «робітник з комплексного обслуговування та ремонту будинків», яке проводилось Томашпільською районною філією Вінницького ОЦЗ на базі ТОВ «Віртуал» і тривало із 12.02.2020 року по 20.07.2020 року.
В сучасних умовах галузь будівництва потребує різнофахових спеціалістів, які можуть виконувати завдання, що раніше потребували залучення цілої бригади різних фахівців. Тому саме професія «робітник з комплексного обслуговування та ремонту будинків» є досить затребуваною в галузі будівництва, тому що в комплексі об’єднує професії муляра, штукатура, бетоняра, сантехніка, електрика, плиточника, тесляра.
Спочатку була теоретична підготовка, потім вже, під час карантину, практична підготовка. І ось фініш – вручення свідоцтв про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації, яке проходило на підприємстві ВТП «Поділля»  за участі директора Томашпільської районної філії Вінницького обласного центру зайнятості Полійчук Лариси Валентинівни, керівника навчального закдаду ТОВ «Віртуал» Лютого Олександра Дмитровича, в присутності директора ВТП «Поділля» Балинського Дмитра Олександровича  та викладача Губелюка Миколи Васильовича.
Усі присутні поздоровили колишніх учнів із здобуттям нової професії та висловили сподівання, що набуті знання та навички неаби як допоможуть  в роботі, так як усі безробітні виявили  бажання в майбутньому і надалі працювати в галузі будівництва.
Нагадуємо, що навчання  безробітних за направленням служби зайнятості України проводиться за рахунок  фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, крім цього  за безробітними на період навчання залишається право отримувати допомогу по безробіттю.
 
 
Всі новини