До уваги осіб, які працюють з пестицидами та агрохімікатами

Згідно вимог чинного законодавства: абз. 7 частини першої статті 16, абз. 4 частини другої статті 18 Закону України „Про захист рослин", частини другої статті 11 Закону України „Про пестициди і агрохімікати", інших нормативно-правових документів особи, діяльність яких пов'язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи із зазначеними пестицидами і агрохімікатами. Порядок одержання такого допуску визначається Кабінетом Міністрів України - Постановою Кабінету Міністрів України №746 від 18 вересня 1995 р.
До виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами не допускаються особи віком до 18 років, вагітні жінки, жінки, що годують дітей, особи, які мають протипоказання за станом здоров'я, а також особи, зазначені у
переліку важких робіт та робіт із шкідливими і небезпечними умовами праці, на яких забороняється застосування праці жінок,
визначеному МОЗ.
Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність протипоказань за станом здоров'я (п. 4 Постанови Кабінету Міністрів України №746 від 18 вересня 1995 р.).
Установою, на яку покладено обов'язки щодо проведення спеціальної підготовки та видачі посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами та видачі допуску на право роботи, пов'язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, є Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. Представники Управління фітосанітарної безпеки знаходяться за адресою: м. Вінниця, вул. Келецька, 53, офіс 412 (тел. 46-46-47) та у районних центрах області.
Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.
 
Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області
 
 
Всі новини