Вшанували Героїв Небесної Сотні

Цими днями минає рівно чотири роки як на Майдані в місті Києві  під час протестних акцій сталися найбільш драматичні події, що призвели до загибелі понад ста людей-патріотів України. Вони пожертвували своїм життям за краще майбутнє нашої держави. 
Щоб вшанувати пам'ять Героїв сьогодні в центрі селища біля пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України»  відбувся мітинг-реквієм. 
Голова РДА Олександр Закорченний, голова районної ради Дмитро Коритчук, представники органів виконавчої влади,  громадських об’єднань, молодь та жителі району зібрались, щоб згадати всіх загиблих на Майдані. Хвилиною мовчання присутні вшанували їх світлу пам'ять, та поклали на гранітний вівтар квіти. 
Холод морозної днини згодом перенісся присутніми у зал райдержадміністрації, де Олександр Григорович у своєму зверненні коротко згадав про ті революційні події зими 2013-2014 років, що забрала життя понад ста активістів Майдану.
«За весь час протистоянь Майдан став не просто столицею держави, а її серцем і душею. Він об'єднав десятки тисяч українців з різних областей, районів, які пліч-о-пліч до кінця боролися за єдність, незалежність і справедливість. На столичному Майдані не було бідних чи багатих, сильних чи слабких, як не було і немає Сходу чи Заходу... Рівність і братерство — основна рушійна сила, яка підкорила Україну та весь світ», - зазначив очільник району. 
За сприяння громадської організації «Українське об’єднання  учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області», яка викупила права на прокат фільму "КІБОРГИ" в нашому  районі, усі присутні в залі переглянули  даний український повнометражний художній фільм про проявлені  сміливість та мужність українських бійців під час  оборони Донецького аеропорту. 
«Нова європейська країна - от головний пам'ятник Героям Небесної Сотні» - це слова Президента України Петра Порошенка, це розуміння кожного з нас. Без перебільшення можна стверджувати, що завдяки нашим Героям Небесної Сотні, змінився хід історії нашої країни. Україна повертається в сім'ю європейських народів. 11 червня Україна отримала безвізовий режим і ворота Європи відкрилися для українських громадян, 1 вересня, набула чинності ратифікована Угода про асоціацію, невдовзі Україна таки стане членом Європейського Союзу і членом НАТО.
Ми прагнемо й надалі розбудовувати власну країну - рівноправного члена великої європейської родини, яка, пройшовши крізь полум'я воєн та інші лихоліття, вибрала шлях єднання, миру, демократії і прогресу. Це наш обов'язок перед майбутніми поколіннями, перед пам'яттю загиблих співвітчизників.
Герої не вмирають!
Слава Україні!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини