Попередження насильства в сім`ї та жорстокого поводження з дітьми

Однією з актуальних негативних проблем сучасного суспільства є прояви жорстокості і насильства в сім’ї. На жаль, в нашому суспільстві переважає думка, що проблеми жорстокого поводження із членами сім’ї є внутрішньою проблемою цієї сім’ї і не потребує втручання суспільства, а тим більше держави. Але саме право на захист від насильства над особою, особливо в сім’ї, є одним із найголовніших прав громадян та дітей зокрема. Насильство дуже часто присутнє в нашому житті і ми відіграємо в ньому певну роль. Залежно від ситуації ми є свідками, жертвами або ж кривдниками. Трагічність ситуації в тому, що свідки чи жертви насильницької діяльності переносять модель кривдницької поведінки у власне життя та продовжують чинити насильство. Власне створюють коло насильства: жертви стають кривдниками.
24 травня 2017 року працівником районного центру соціальних служб у справах сім’ї дітей та молоді, головним спеціалістом - юрисконсультом служби у справах дітей спільно з начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами з надання БВПД в
Комаргородському вищому професійному аграрному ліцеї,  проведено просвітницько-профілактичну лекцію на тему: «Попередження насильства в сім`ї та жорстокого поводження з дітьми».Дітей ознайомили з поняттям насильство, видами насильства, нормативно-правовою базою.
Усім слід пам’ятати, що жорстоке поводження з дітьми, нехтування їхніми інтересами не лише завдає непоправної шкоди їх фізичному здоров’ю, й тягне за собою важкі психічні та соціальні наслідки.
 
РЦСССДМ спільно з ССД РДА
 
Всі новини