Європейський день захисту дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації

  Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей досі залишається трагічною реальністю для всіх країн. Вони є серйозним порушенням прав дитини та мають довготривалі і руйнівні наслідки на все життя.
  Відповідно до статистики, один з п'яти дітей у віці до 18 років в Європі є жертвою сексуального насильства. У 70-85% випадків злочинцем є особа, знайома з дитиною та яка входить у так зване «коло довіри». Тим не менш, більшість дітей приховують свої страждання, тому що бояться про це говорити: про 90% випадків злочинів не повідомляється в поліцію.
  З метою  підвищення рівня обізнаності  про проблему сексуального насильства та сексуальної експлуатації дітей, сприяння відкритої дискусії щодо даних проблем, обговорення Конвенції Ради Європи про захист дітей від сексуального насильства та сексуальної експлуатації спеціалісти Томашпільського районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді та служби у справах дітей Томашпільської райдержадміністрації, спільно з представником Томашпільського ВП ГУНП у Вінницькій області провели бесіду з учнями Комаргородського вищого професійного училища. В ході спілкування діти дізналися, що сексуальне насильство та сексуальна експлуатація дітей є серйозним порушенням прав дитини та має довготривалі і руйнівні наслідки на все життя. Також було продемонстровано відеоролики на тему: «Сексуальне насильство» та «Насильство в сім’ї».  Учасники заходу зробили власні висновки, що треба уважно обирати людей для спілкування, бути більш обережними, дослухатися до своїх батьків та вчителів та не бути байдужими до чужої біди. На завершення, з метою вивчення рівня обізнаності молоді з проблемою насильства, проведено анкетування учнів.
 
Служба у справах дітей  райдержадміністрації                                                
 
Районний центр соціальних служб для  сім`ї, дітей та молоді
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини