Провели профконсультативний семінар «Жінка на ринку праці»

Для  жінок,  які  перебувають  на  обліку в Томашпільському  районному центрі  зайнятості 30.05.2018 року було  проведено   профконсультативний  семінар  «Жінка на  ринку праці». В заході  взяло  участь   19 безробітних. Фахівець районного центру зайнятості ознайомила жінок із  ситуацією на  місцевому ринку  праці, з  актуальними вакансіями, порушила питання   кар’єри  в житті  жінки та  побудови  плану  подальших дій  для  власної зайнятості.
 На  семінар  запрошено  сімейного  лікаря Ірину  Гріненко з  Томашпільського селищного центру первинної  медико – санітарної  допомоги.  Вона в своєму  виступі  зупинила  увагу на  здоров’ї  жінки,  а саме у  проходженні  медичних   оглядів. Також розповіла  про  профілактику  укусів   кліщів. Висока чисельність кліщів у довкіллі сприяє підвищеному ризику зараження людей на хворобу Лайма, кліщовий вірусний енцефаліт та інші трансмісивні природно-осередкові інфекції. Це потребує обізнаності  в питаннях самозахисту від нападу кліщів. Важливим є своєчасне видалення кліщів з тіла людини, звернення за медичною допомогою в разі нездужання.
Метою такого заходу є акцентування уваги учасників семінару на те, що особи, які ведуть здоровий спосіб життя, більш конкурентоспроможні на ринку праці та мають більше переваг при працевлаштуванні. Стан здоров’я жінки впливає на професійний вибір, становлення і кар’єру, розвиток особистості. Такими систематичними інформаційними заходами районний центр зайнятості намагається не тільки привернути увагу незайнятих громадян до наболілих проблем, а й застерегти, допомогти, порадити. Захід пройшов в формі «питання – відповідь» завдяки чому жінки отримали багато корисної для себе інформації. Як стверджують учасники семінару, захід був корисним та пізнавальним. Адже від інформації, яку почули на заході, залежить успішність професійної реалізації людини
 
Фахівець  відділу  надання
соціальних  послуг Томашпільського  РЦЗ Марія  Сандрак
 
 
.
 
Всі новини