Особливості зайнятості молоді

   Молодь – це рушійна сила на ринку праці, але й одна з найбільш вразливих категорій незайнятого населення. Її працевлаштування не є простим, а тому вимагає особливої уваги.
  12 жовтня в районному центрі зайнятості було  проведено семінар на тему: « Особливості зайнятості молоді». На нього були запрошені фахівець із соціальної роботи  Томашпільського районного центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді та начальник відділу сім’ї, молоді та спорту. Метою семінару було ознайомлення молодих людей зі станом сучасного ринку праці, з варіантами працевлаштування та шляхами реалізації професійної кар’єри, аналіз професій, що користуються попитом у регіоні та визначення вимог роботодавців до претендентів на вакантні посади та робочі місця.
   Присутні мали можливість оцінити свої позитивні професійні риси, охарактеризувати  труднощі та їх причини, які вони бачать на шляху свого працевлаштування та способи їх подолання.
  До кожного з присутніх було донесено, що покликанням молоді повинно бути формування майбутнього української держави, її розбудови, зміцнення, виведення на передові економічні, наукові та культурні рубежі. Але зараз молоді люди потребують допомоги і підтримки, аби отримати професію і освіту, влаштуватися на роботу, створити міцну забезпечену сім’ю. Адже невирішені проблеми працевлаштування призводять до зростання безробіття та зниження рівня життя, поширення утриманства, криміналу та трудових міграцій. Але наша держава поки що неспроможна вирішувати всі проблеми самотужки. І тому всьому суспільству варто працювати над цими питаннями і проблемами, і шукати ефективні форми їх вирішення.
   Адже наша сучасна молодь вже довела, що має активну життєву позицію, вона не байдужа до долі держави, у якій їй жити, працювати та творити.
 
Фахівець із соціальної роботи    Поповська Я.О.
 
Всі новини