Проведено навчання з особами, відповідальними за ведення військового обліку

16 січня 2019 року о 10 годині, під керівництвом заступника голови районної державної адміністрації Наталії Бандиш, Томашпільською РДА спільно з Томашпільським районним військовим комісаріатом, за участю начальника відділення військового обліку та бронювання сержантів і солдатів Томашпільського РВК Линько О.В., в.о начальника відділення комплектування Томашпільського РВК Голоднюка О.В., головного спеціаліста з мобілізаційної роботи апарату РДА Кеміня С.Д. проведено навчання з відповідальними особами за ведення військового обліку у сільських радах та об’єднаних територіальних громадах.
Зокрема було розглянуто наступні питання:
1) про результати осіннього призову 2018 року та підготовку до весняного призову 2019 року;
2) про ведення військового обліку відповідальними особами відповідно до вимог чинного законодавства;
3) щодо підготовки звітності про чисельність працюючих та військовозобов’язаних, які заброньовані згідно з переліком посад та професій, станом на 1 січня 2019 року;
4) про порядок роботи з документами «Для службового користування» та літерою «М»;
5) про службу за контрактом з Збройних Силах України та Національній гвардії України.
Підсумовуючи нараду, заступником голови РДА Бандиш Н.І. було наголошено на тому, що військовий обов’язок залишається нашою спільною непростою справою, яку ми повинні вирішувати відповідно до вимог чинного законодавства та реально оцінюючи свій вагомий внесок в вирішення ситуації, яка склалася на території нашої країни.
За результатами осіннього призову можна зробити висновок, що робота з оповіщення та розшуку призовників ведеться безвідповідально, нехтуючи своїми прямими професійними обов’язками, прописаними в постанові Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 року №921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних».
З метою успішного проведення весняної призовної кампанії 2019 року, відповідальним особам за ведення військового обліку дано вказівку, провести вивірення списків призовників, провести звірку облікових даних та максимально проводити роз’яснювальну роботу серед населення, щодо престижу військової служби в лавах Збройних Сил України.
 
 
 
 
 
Всі новини