Відбулась розширена апаратна нарада

     Вчора у залі засідань районної державної адміністрації о 10:00 голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний провів розширену апаратну нараду. У роботі наради прийняли участь голова районної ради Дмитро Коритчук, перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук, начальники управлінь та відділів районної державної адміністрації, працівники виконавчого апарату районної ради, керівники територіальних підрозділів, сільські та селищні голови, представники ЗМІ.

В ході засідання учасники зібрання розглянули ряд питань:

1. Про хід виконання доручення голови районної державної адміністрації від 01 березня 2016 року № 01-09-6 «Щодо соціально – економічного розвитку району в 2016 році» доповідали: Балдинюк Олена Петрівна – заступник начальника управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації, Ярош Оксана Іванівна – начальник служби у справах дітей районної державної адміністрації, Бойко Василь Вікторович – начальник управління економіки районної державної адміністрації, Сапун Олена Омелянівна – заступник начальника відділу – завідувач сектору Державного земельного кадастру  у Томашпільському  районі, Мокрак Любов Василівна – начальник відділу освіти районної державної адміністрації

«Протягом  9 місяців 2016 року управлінням праці та соціального захисту населення розглянуто 212  письмових звернень громадян. Більша кількість письмових звернень до управління праці надійшла по питанню правильності призначення і виплати субсидій на житлово-комунальні послуги  та прискорення виплати субсидії на тверде паливо  та скраплений газ – 154 звернень , що становить  73% усіх звернень. По всіх письмових зверненнях  громадян працівниками управління праці були надані змістовні, вичерпні відповіді.

При надходженні коштів з державного бюджету місцевим бюджетам управлінням здійснюється своєчасне проведення фінансування   всіх видів допомог та компенсацій.  Станом на 01.09.2016 року виникла заборгованість по пільгах та субсидіях у зв’язку з не проведенням розрахунків в централізованому порядку через енергоносії по водопостачанню, електропостачанню,  та газопостачанню.

Управлінням праці та соціального захисту населення  щорічно здійснюється своєчасна виплата разової грошової допомоги ветеранам війни згідно списків наданих обласним та районним  управліннями Пенсійного фонду, обласним Пенсійним фондом, Томашпільським військовим комісаріатом та військовими частинами Міністерства оборони. Здійснюється соціальний супровід  сімей загиблих учасників АТО, надаються консультації  щодо оформлення пільг, субсидій та компенсацій згідно чинного законодавства.

На обліку в управління праці перебуває 149 громадян, які переселилися з тимчасово окупованої території України, в т. ч. 10 громадян з тимчасово окупованої території АР Крим.З початку року щомісячну адресну допомогу особам, які переміщені з тимчасово-окупованої території на оплату житлово-комунальних послуг виплачено 67 сім’ям (99 осіб) на суму 728,1 тис. грн..»

 

«Томашпільський район прийняв участь в 13 - му обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад Вінницької області, від району подано та зареєстровано 29 проектів з яких 9 стали переможцями – 3 вже завершенні. Завершується реалізація проектів ПРООН/ЄС “Місцевий розвиток орієнтований на громаду”: с.Високе -  ремонт даху у Височанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів. Загальна вартість проекту по ремонту становить  1 млн. 103 тис. 400 грн., роботи завершені.

Для реалізації сільськогосподарськими товаровиробниками та підприємствами переробної промисловості продукції на ринках району: КП «Центральний ринок» та СТ «Ринок» виділено торгові місця.

Продовжується робота по реалізації проекту “Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району”.

  Проведено тендер на реконструкції частини нежитлової будівлі в міні-цех з переробки молока. Проведено підготовчі роботи по реконструкції міні-цеху для переробки молока в рамках проекту. 14 вересня 2016 року підрядна організація ПП «Техпробуд» приступила до здійснення земляних робіт для облаштування фундаменту міні-цеху.

Всім інвестиційним проектам, що реалізовуються на території району надається необхідна допомога по їх реалізації.  Інформація про оголошення конкурсних та грантових пропозицій, по мірі їх оголошення, надається потенційним учасникам».

 

«Відділом Держгеокадастру у Томашпільському районі за участі сільських (селищних) рад зарезервовано земельні ділянки площею 130,4 га., які можливо передати громадянам-членам родин, які втратили близьких під час подій, що відбулись на майдані Незалежності у м. Києві та військовослужбовцям, а також членів інших силових структур, осіб, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України на безплатне отримання земельних ділянок із земель запасу державної (комунальної власності) в межах норм, визначених законодавством, для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка),ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва.

На даний час до відділу Держгеокадастру у Томашпільському районі звернулось 232 учасників антитерористичної операції з клопотаннями щодо надання вихідних документів для звернення до Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області про отримання земельних ділянок у власність.

Відділом надано 266 вихідних матеріалів на площу 387,5849 га, а Головним управлінням Держгеокадастру у Вінницькій області видано:

- 227 дозвільних документів на площу 330,9761 га;

- 1 16 наказів про затвердження площею 156,0326 га.

75 учасників АТО зареєстрували право власності на земельні ділянки».

 

2. Про систему електронного декларування для держпосадовців проінформував: Боднар Василь Іванович – завідувач сектору правового забезпечення апарату районної державної адміністрації

«У 2016 році службові особи, які на день початку роботи системи подання та оприлюднення декларацій займають відповідальне та особливо відповідальне становище, зобов’язані подати щорічні декларації за минулий рік у порядку, встановленому Законом України «Про запобігання корупції», протягом 60 календарних днів після початку роботи системи (запрацювала система з 15 серпня 2016 року).

З роз’ясненнями щодо заповнення декларації в електронній формі можна ознайомитись на веб-сайті національного агентства з питань запобігання корупції або Томашпільської районної державної адміністрації в рубриці «Запобігання проявам корупції».

   

       3. Про стан виконання бюджетів і використання коштів сільськими та селищними радами доповідала: Щербата Наталя Євгенівна – заступник начальника – начальник бюджетного відділу фінансового управління районної державної адміністрації

«Аналізуючи стан виконання бюджету Томашпільського району за 8 місяців 2016 року слід відмітити, що по доходах місцевих бюджетів до зведеного бюджету району (без урахування трансфертів) станом на 1 серпня надійшло 41 098,6 тис. грн., що становить 71,7 % виконання до уточненого плану на рік, затвердженого місцевими радами (заплановано 57 291 тис. грн.) та 136,7 % виконання до планових показників на 8 місяців згідно помісячного розпису з урахуванням змін (заплановано 30 063 тис. грн.).

Слід зазначити, що дохідну частину бюджету до уточненого плану на 8 місяців з 24 бюджетів адміністративно-територіальних одиниць виконано по всіх місцевих бюджетах, в тому числі: по районному бюджету виконання до уточнених планових показників звітного періоду складає 133,2 %, по бюджетах селищ 111,4 %, по бюджетах сіл 176,1 %.

По найбільшому бюджетоутворюючому податку - податку на доходи фізичних осіб, який в структурі надходжень доходів місцевих бюджетів (без урахування міжбюджетних трансфертів) займає 57,6 %, за 8 місяців поточного року до районного бюджету надійшло 23 660,5 тис. гри. при уточненому плані звітного періоду в сумі 17 915,3 тис. грн., що становить 132,1 % виконання до показника затвердженого районною радою на звітний період з урахуванням змін та 66,2 % виконання до уточненого плану на рік в сумі 35 759,8 тис. грн. В порівнянні з фактичними надходженнями відповідного періоду минулого року надходження податку та збору на доходи фізичних осіб збільшились на 11 073,1 тис. грн., або на 88,0 %.

Акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів за 8 місяців 2016 року до зведеного бюджету району надійшло 2 295 тис. грн., що становить 154,5 % виконання до уточненого плану звітного періоду в сумі 1 485,6 тис. грн. та 97,4 % виконання до плану на рік в сумі 2 356,5 тис. грн. Фактичні надходження звітного періоду в порівнянні з фактичними надходженнями відповідного періоду минулого року збільшились на 509,7 тис. грн., або на 28,6 %.»

 

По закінченню наради голова районної державної адміністрації Олександр Закорченний дав ряд доручень сільським, селищним  головам та керівникам територіальних підрозділів.

Всі новини