21 травня - ДЕНЬ ВИШИВАНКИ!

Традиційно в Україні День вишиванки відзначається в третій четвер травня. У 2020 році припадає на 21 травня.
Цього дня в нашій державі можна спостерігати значну кількість людей, одягнених у вишите вбрання. У такий спосіб українці демонструють, що вишиванка – це одяг не лише на свята, адже вишиванка є вираженням своєї національної та громадянської позиції, культурної освіченості та духовної свідомості. Саме така тепла атмосфера додає сили та віри в перемогу нашої незламної нації. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже у стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь.
Тож вітаємо Вас з Днем вишиванки – чудовим святом самобутньої, неповторної, барвистої української культури та бажаємо усім нам зміцнення української ідентичності заради процвітання країни. Нехай це чудове свято зітре кордони й об’єднає українців по всьому світу.
І пам’ятаймо, вишиванка – це генетичний код нації, оберіг українського народу, символ української нації, її краси та чистоти! Вивчаймо її, вишиваймо її, одягаймо її, любімо й шануймо її!
 Чудового настрою та різнобарвних вражень!
 
Голова районної державної
адміністрації                                                          
Олександр ЗАКОРЧЕННИЙ
 
Всі новини