Знову засуджено грабіжника, який раніше грабував, ґвалтував та вбивав осіб похилого віку

Прокурорами Томашпільського відділу Могилів - Подільської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення у розгляді Томашпільським районним судом кримінального провадження за обвинуваченням жителя села Шарапанівка Крижопільського району, який раніше судимий 18.07.2003 року Апеляційним судом Вінницької області за ч. 1 ст. 152 (зґвалтування), ч. 4 ст. 152 (згвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 186 (грабіж поєднаний з проникненням у житло), ч. 4 ст. 187 (розбій поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), п. 6,9,10,13 ч. 2 ст. 115 (вбивство з корисливих мотивів, з метою приховати інший злочин, поєднане із зґвалтуванням, вчинене повторно), ст. ст. 70,71 КК України до позбавлення волі строком на 17 років з конфіскацією майна.
 
У ході судового розгляду встановлено, що обвинувачений після звільнення його умовно-достроково з місць позбавлення волі на шлях виправлення не став, а знов вчинив злочин.
 
Так, 11.09.2018 року біля 13 години чоловік прийшов на подвір’я домогосподарства потерпілої, яка є пенсіонером, що розташоване у одному із сіл Томашпільського району Вінницької області. з метою з’ясування питання продажу будинку, що знаходиться напроти.
 
У ході розмови між обвинуваченим та потерпілою у нього раптово виник умисел на заволодіння належними їй грошовими коштами.
 
Реалізуючи свій злочинний умисел, вважаючи що у приміщенні літньої кухні потерпілої є гроші, у присутності власника домогосподарства, усвідомлюючи, що його дії  є відкритими, через вхідні двері проник у вказане приміщення.
 
Потерпіла увійшовши до літньої кухні за обвинуваченим почала вимагати, щоб він негайно вийшов з приміщення.
 
У цей час обвинувачений продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, спрямований на відкрите викрадення невизначеної суми грошових коштів, схопив потерпілу за шию своїми руками, почав душити, вимагаючи віддати йому грошові кошти та при цьому спричинив їй тілесні ушкодження.
 
Проте, потерпіла почала здійснювати опір та кричати про допомогу.
 
Почувши крики про допомогу до її домогосподарства зайшла сусідка, яка в той час проходила поруч.
 
Після цього, обвинувачений усвідомлюючи, що його дії помічені ще й іншою особою, з місця скоєння злочину зник, не реалізувавши до кінця свій злочинний намір.
 
Незважаючи на невизнання вини обвинуваченим, за принципової позиції прокуратури вказану особу засуджено за ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 186 КК України (незакінчений замах на грабіж, поєднаний з проникненням у приміщення) та призначено покарання, з урахуванням невідбутого терміну за попередній злочин, у виді позбавлення волі строком на 6 років 3 місяці 16 днів.
 
Начальник Томашпільського відділу
Могилів-Подільської місцевої прокуратури
І. Мазур

 

Всі новини