Податкова інформує:

9 листопада 2016 року – останній день подання декларації з податку на прибуток підприємств за три квартали 2016 року

За правилами, які діють у 2016 році, відповідно до норм Податкового кодексу України, платники податку на прибуток підприємств з обсягом доходу понад 20 млн. гривень повинні подавати податкові декларації за податкові (звітні) періоди квартал, півріччя, три квартали, рік, та у податковій декларації за три квартали 2016 року, яку слід подати не пізніше 9 листопада 2016 року, визначити авансовий внесок з податку на прибуток у розмірі 2/9 податку на прибуток підприємств, який підлягає сплаті до 31 грудня 2016 року. Визначена в декларації сума авансових внесків вважається узгодженою сумою грошових зобов’язань. Податок на прибуток, визначений в декларації за три квартали 2016 року, підлягає сплаті не пізніше 18 листопада 2016 року. У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму авансових внесків з податку на прибуток підприємств протягом строків, визначених цим Кодексом, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу в розмірах, визначених статтею 123 цього Кодексу (п. 38 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу).

Платниками – спрощенцями єдиний внесок сплачується незалежно від отриманого доходу

Для підприємців єдиного податку єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування нараховується у розмірі 22% на суми, що визначаються такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску. Мінімальний страховий внесок – визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця. З 01.05.2016 мінімальна заробітна плата - 1450 грн. Тобто, мінімальний страховий внесок на травень – листопад 2016 року становить 319 грн. за місяць (1450 грн.* 0,22). Право на звільнення від сплати єдиного внеску за себе мають фізичні особи - підприємці єдиного податку за умови, що вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують, відповідно до закону, пенсію або соціальну допомогу. Таким чином, платниками – спрощенцями єдиний внесок сплачується незалежно від того, отримували вони дохід чи ні.

Оновлено державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій

Державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій в новій редакції затверджено наказом ДФС України від 28.09.2016 № 813. Нагадуємо, Державний реєстр РРО - перелік моделей реєстраторів розрахункових операцій, їх модифікацій вітчизняного та іноземного виробництва, які відповідають вимогам нормативно-правових актів і нормативних документів, пройшли державну сертифікацію і дозволені для застосування під час здійснення розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Державний реєстр складається з двох частин. Перша частина містить перелік моделей, дозволених до первинної реєстрації в органах державної фіскальної служби, а друга - перелік моделей, строк первинної реєстрації (дії сертифікатів відповідності) яких закінчився. З оновленим Державним реєстром реєстраторів розрахункових операцій можна ознайомитись на офіційному порталі ДФС України за посиланням: http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/nakazi/69821.html 

Всі новини