Продовжуються роботи по реконструкції міні - цеху

В рамках проекту  ЄС  в Томашпільському районі навчають представників особистих селянських господарств, а також продовжуються роботи по реконструкції міні-цеху для переробки молока,
 
Перша половина жовтня 2016 року виявилась надзвичайно продуктивною та насиченою різноманітними заходами для команди проекту ЄС, а саме  планування заходів робочою групою проекту, продовження робіт на будівельному майданчику, проведення е-тендеру на придбання молоковоза, а саме головне – проведення 4 тренінгів для 68 представників особистих селянських господарств.Усі заходи проходили в рамках проекту «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових та економічних інтересів представників особистих селянських господарств та покращення асортименту молочної продукції соціальної сфери Томашпільського району», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується Томашпільською районною радою.
 
  5 та 10 жовтня   Гижко Наталія, керівник проекту, Дмитро Коритчук, голова Томашпільської районної ради та Дмитро Пилипчук,  інженер з технічного нагляду  відвідали будівельний майданчик та перевірили якість  робіт та їх відповідність термінам.
 
 «Ми проводимо паралельно  земляні роботи по облаштуванню фундаментів не тільки основної будівлі, але й дизель-генераторної, очисних споруд. Вже закладено монолітні ділянки фундаменту під приміщення міні-цеху, здійснено планування основи фундаменту очисних споруд, проведено доробку грунту вручну та здійснено влаштування щебнево-піщаної підготовки.» -  повідомив  Куртенко Віталій,  головний інженер підрядної організації  ПП «Техпробуд».
 
Крім того 10 жовтня   із залученням спеціалістів  районного та обласного рівня, спеціальної будівельної кампанії «Водпроект», а також Куртенка Віталія, головного інженера підрядної організації  ПП «Техпробуд» було досліджено територію та обговорено можливість облаштування локального джерела водопостачання майбутнього міні-цеху з переробки молока.  Подальша робота із забезпечення водопостачання продовжилась у форматі засідання районної робочої групи. Учасники засідання окреслили перелік заходів та розподілили обов’язки між собою.
 
Спеціалістами Томашпільської районної ради та членами команди проекту було проведено е-тендер на закупівлю молоковозу. Тендер проводився  он-лайн в системі PROZORO згідно нових вимог для державних закупівель. Участь в тендері взяло 2 учасника: ТОВ «Спец-Ком-Сервіс» та ДП «45 експериментальний механічний завод».  10жовтня відбулись торги і після перевірки усіх даних учасників було обрано переможця. Ним стало ТОВ «Спец-Ком-Сервіс».
 
12 та 13 жовтня в селах Антонівка, Пилипи-Борівські, Рожнатівка, Пеньківка відбулось  4 тренінги із  стратегічного планування  діяльності сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу. Учасниками тренінгів стали біля 70 представників особистих селянських господарств. Тренерами виступили експерти- дорадики із  Благодійної організації «Львівська аграрна дорадча служба». Під час тренінгів учасники дізнались про діяльність кооперативу, необхідність планування та дотримання демократичних підходів для подальшого розвитку СОК, ознайомились із найкращими практиками діяльності кооперативів на західній Україні, комплексними підходами із застосуванням нових технологій під час організації послуг СОК, а також з метою підвищення ефективності діяльності особистих селянських господарств.
 
«Питання ефективного утримання корів мало великий інтерес та жваву дискусію, оскільки в середньому кожен учасник утримує по 2 корови. Під час тренінгів було визначено по 2-3 ініціативні особи з кожного села, які увійдуть до робочої групи по розробці стратегічного плану розвитку СОК.» - зазначила Наталія Гижко , керівник проекту.
 
Для отримання додаткової інформації про проект, будь ласка,  контактуйте з:  пані Наталією Гижко, керівником проекту ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району»., e-mail: tommilkua@gmail.com, tel.: +38 (069) 7313569
 
 Загальна інформація:
 
Проект ЄС «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів особистих селянських  господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району» розпочав свою діяльність 12 вересня 2014 року. Термін реалізації проекту становить 30 місяців, а сума фінансування проекту складає більше як €477 тис. євро в рамках Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», з яких 90% коштів виділяє Європейський Союз, 10 % - Томашпільська районна рада у співробітництві з міжнародною ГО "Регіональний центр транскордонного співробітництва "Єврорегіон Дністер". Більш детально: www.tommilk.com та http://goo.gl/C9xg4r
 
 
Всі новини