Антонівська ЗОШ відзначила 30-річчя з дня відкриття

Напередодні Покрови всі стежки-доріжки вели до Антонівки. І це неспроста, адже рідна альма-матер святкувала 30-річчя з дня відкриття ново-збудованого приміщення школи. Перша згадка про появу освітнього закладу в Антонівці датується  1874 роком, але от сучасна красуня-школа тут з'явилася лише в 1987 році. Її збудували всього за 1 рік, коштом колгоспу ім. Димитрова. І навчав тоді у ній 241 учень, 16 з яких були першокласниками. Країною Знань їх вели 27 професійних педагогів. А на чолі цього дружнього шкільного колективу стояв тогочасний директор Володимир Іванович Григорошина. 
Тридцять літ, наче мить, промайнули, школа вивела на широку життєву дорогу понад 700 випускників. 50 учнів  школи нагороджені золотими та срібними медалями, а 78 - отримали  свідоцтва  з відзнакою про закінчення базової освіти. Вихованці антонівської альма-матер працюють лікарями і вчителями, юристами і бухгалтерами, продавцями і перукарями, будівельниками і механізаторами, шоферами і столярами. Серед випускників школи, які досягли успіхів та зараз займають керівні посади,  перший заступник голови райдержадміністрації, "золотий медаліст" Віктор Ставнійчук, сільський голова Олександр Павлов, начальник управління праці та соціального захисту райдержадміністрації Тетяна Дідик, керуючий відділком №4 СТОВ "КРЯЖ і К" Василь Павлов, завідуюча відділенням РАГС Лариса Сташко, завідувач відділення №12  обласної лікарні імені Ющенка Олег Скорук, професор,  доктор економічних наук, заступник директора Національного наукового центру "Інститут  аграрної економіки" Олександр Шпикуляк, кандидат медичних наук, викладач Вінницького медичного університету Роман Скорук, секретар Антонівської сільської ради Людмила Слободянюк  (Долінська), завідуюча Антонівським фельдшерсько-акушерським пунктом Надія Котович (Затерка). А також 12 учасників АТО. На превеликий жаль, не всі випускники прибули на ювілей школи, проте ті, хто був, вітали колектив, згадкою мандрували в минуле, згадували своїх педагогів і, звичайно, дарували подарунки. 
Та особливо щемливими були спогади… Зринали вони з уст першого директора Володимира Григорошини, колишнього завуча Олени Коновальчук, постійного мецената й "будівничого" іменинниці Василя Скорука та сьогоднішнього сільського голови Олександра Павлова. А як приємно було послухати перших випускників нової школи, уроки трудового навчання в яких в основному минали на будівництві... 
Велике значення для успішного функціонування закладу має особистість його директора. За 30-річне існування нової Антонівської школи, крім  Володимира Івановича Григорошини,  директорами були: з 1988 по 1995 рік - Микола Петрович Побережний (нині покійний), з 1995 по 2005 рік та з 2010 по 2017 рік  - Олександр Якович Боднар, з 2005 по 2010 рік  - Оксана Василівна Рябо-кінь, з 2017 року - Тетяна Дмитрівна Павлова, яка разом з педагогічним колективом продовжує кращі традиції школи. Тетяна Дмитрівна подякувала присутнім за їхній візит до школи, Віктору Став-нійчуку  - за подарований багатофункціональний копіювальний пристрій, керівництву СТОВ "Кряж і К", в особі Віктора Дабіжі та його заступниці Тамари Мартинюк, - за такі потрібні морозильну камеру та музичний центр, приватному підприємцю Миколі Бойку - за смачний великий коровай, спечений спеціально до ювілейного свята, а учасникам зібрання - за те, що не забувають свою рідну школу. З любов'ю вітала присутніх зі святом і колишній директор, а нині вчитель Оксана Рябокінь.
А яке ж свято без віршів, танців та пісень! А їх було вдосталь! Педагогічний та учнівський колектив дивували присутніх своїми талантами. Філолог із багаторічним педагогічним стажем Василь Коновальчук присвятив школі ювілейного вірша, а також прозвучав шкільний гімн, авторства Василя Івановича та вчителя музики Євгена Юзвака. Не відставали від своїх наставників й учні: таночки водили школярі 2 та 3 класів, чарували своїми голосами Марина Мартинюк, яка разом із Олегом Нереуцьким вела свято, Вікторія Пустовіт, Марина Бойко, а також дівочий ансамбль. Співали в той вечір і вчительський ансамбль та дует кухарів шкільної їдальні у складі Людмили Меєчко та Людмили Мальчик. До речі, саме ці милі жінки приготували надзвичайно смачні рибну юшку, кабакову кашу та вареники. А от батьки учнів поклопоталися про солодощі. 
Свято пройшло на найвищому рівні, бо готувалися до нього всі старанно та з любов'ю, вклавши часточку своєї щирої душі.
 
Заступник головного редактора РКП "Редакція газети і радіомовлення"Томашпільський вісник"
Тетяна ЮЗВАК.
 
 
 
 
 
Всі новини