Делегація Вінницької області ознайомилася з освітніми та медичними закладами Ліберецького краю

25 вересня 2018 року продовжується візит офіційної делегації Вінниччини до Ліберецького краю.
 
Делегація відвідала вищу школу по скловиробництву, де ознайомилася з роботою закладу, з навчально-виховним процесом та реалізованими проектами за кошти ЄС. Студенти одержують освіту у двох напрямках: скляне мистецтво та технологія скла.
 
Цікавою була зустріч із мером міста Новий Бор Яроміром Двораком, де делегація ознайомилася з об’єктами соціальної інфраструктури, цікавилась вирішенням екологічних питань та розвитком зеленого туризму.
 
Під час візиту до м. Чеська-Липа делегація змогла відвідати лікарню ČeskáLípa. Директор Павел Марек розповів про основні аспекти діяльності медичного закладу, його функції та можливості. Також зупинилися на питанні фінансування і утримання лікарні, надання якісних медичних послуг місцевому населенню. У зв’язку з реформою медичної галузі в Україні передбачається автономізація закладів охорони здоров’я, надання їм статусу державних і комунальних некомерційних підприємств, аналоги яких уже працюють у Чехії.
 
ČeskáLípa, as (NsP) – важливий медичний заклад, що належить регіону Ліберець, і надає стаціонарну та амбулаторну допомогу. Через близьке розташування багатьох зон відпочинку в околицях Ческа-Липа лікарня забезпечує базову амбулаторну та стаціонарну допомогу все більшій кількості вітчизняних і зарубіжних відпочивальників.
 
Крім того, під час офіційного візиту голова облдержадміністрації Валерій Коровій, директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА Володимир Мережко та голова правління ПрАТ «Вінницький олійножировий комбінат», радник голови ОДА Дмитро Чаленко відвідали підприємство «Мега», де зустрілися з його власником Лубошем Новаком та маркетинговим директором Світланою Адамовою. Підприємство є лідером в Чехії по виробництву мембран, які очищують промислові води, а також надає екологічні послуги з санації води. Під час зустрічі сторони обговорили питання розширення виробництва та залучення інвестицій на Вінниччину.
 
Всі новини