Легалізація робочих місць-соціальна захищеність кожного

Нещодавно в районному центрі зайнятості відбувся семінар для роботодавців, в якому взяли участь  головний державний інспектор управління держпраці у Вінницькій області Куровська Галина Олексіївна, та начальник Томашпільського відділення Ямпільського управління пенсійного фонду Чорногуз Валентина Анатоліївна.
На початку  семінару директор районного центру зайнятості Чижевська Надія Володимирівна зазначила, що ситуація на ринку праці району неоднозначна: з одного боку – зменшення звернень громадян у пошуку роботи, з іншого підвищення активності роботодавців та збільшення кількості робочих місць. Але разом з тим, протягом 10 місяців 2017 року спостерігалося збільшення чисельності незайнятих громадян, які звернулись за сприянням у працевлаштуванні до районного центру зайнятості. Так у звітному періоді взято на облік 916 осіб з числа безробітних, що на 20 осіб більше ніж у минулому році. Проте кількість громадян зі статусом безробітного зменшилась на 11,8%. Загалом перебувало на обліку та отримувало комплекс соціальних послуг 1740 безробітних громадян, що становить 78,2% до минулого року.
Станом на 1 листопада 2017 року на обліку перебуває 470 осіб, які мають статус безробітного.
За сприяння центру зайнятості за 10 місяців 2017 року отримали роботу 794 громадян.
Рівень працевлаштування безробітних за 10 місяців 2017 року склав 39,9%.
Пріоритетними напрямками в діяльності районного центру зайнятості на сучасному етапі залишається професійне навчання і профорієнтаційні послуги. Протягом звітного періоду 297 безробітних набуло нових професій або підвищувало кваліфікацію за направленням  районного центру зайнятості та становить 17.1% від загальної кількості безробітних ,які перебували на обліку.
Після закінчення навчання, підвищення кваліфікації роботу отримали 296 безробітних. Рівень працевлаштування безробітних, які закінчили професійне навчання, за направленням центру зайнятості склав 100%. 
Відповідально до питання легалізації трудових відносин та заробітної плати повинні поставитися самі роботодавці, не порушувати Закон, оформляти належним чином трудові відносини з найманими працівниками. Варто не забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків є грубим порушенням Законів України, які передбачають адміністративну та кримінальну відповідальність. Тому, самі громадяни мають стати на захист своїх прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин, адже тільки в такий спосіб можна отримати гідне пенсійне забезпечення, про це варто пам’ятати.
Головний державний інспектор управління держпраці у Вінницькій області Куровська Г.О. ознайомила з нововведеннями у сфері трудового законодавства, яких сьогодні багато, а володіти інформацією- це вимога часу.
Чорногуз В.А.- начальник Томашпільського відділення Ямпільського управління пенсійного фонду,детально розповіла про Пенсійну реформу, про поняття трудового та страхового стажу, про сплату єдиного соціального внеску.
Підсумки семінару підвела директор районного центру зайнятості Чижевська Н.В наголосивши на важливості співпраці.
 
Л.Притула- начальник відділу взаємодіїз роботодавцями РЦЗ
 
                    
 
Всі новини