Медики району взяли участь у командно-штабних навчаннях з цивільного захисту населення

 На початку вересня медпрацівники первинної ланки селищного  та  районного центрів  первинної медико-санітарної допомоги  взяли участь у командно-штабних навчаннях  з цивільного захисту  населення. Медики відпрацювали навики  у п’яти позиціях :
-забезпечення медичної допомоги у запасному пункті управління;
-медичний супровід людей, які перебували у захисній споруді Будинку дитячої творчості;
-надання  медичної допомоги населенню у збірно-евакуаційному пункті в районному Будинку культури, де було обладнано медпункт та кімнату матері і дитини;
-медичний супровід співробітників  під час відбору проб  з приводу пташиного грипу на інкубаторно-птахівничій  фабриці;
Вдало та показово було виконано п’яте  завдання  з розгортання сортувального пункту,  надання екстреної та невідкладної допомоги  «постраждалим» внаслідок вибуху у торгівельному центрі ( універмазі). 
Бригада первинної ланки прибула негайно на санітарному автомобілі для підсилення двох бригад екстреної допомоги Томашполя та  Тульчина. Організаційно-методичне керівництво  в навчаннях блискуче здійснили  фахівці Вінницького центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф . Медики надали кваліфіковану допомогу  постраждалим , для чого було використано спеціальні муляжі , і забезпечили транспортування хворих у визначені медичні заклади. За результатами навчань було високо оцінено професійність та злагодженість роботи медиків.
 
В.о.головного лікаря Томашпільського  РМЦ ПМСД  Білецька А.В.
 
 
 
 
 
Всі новини