На Вінниччині вперше Міжнародний день людей похилого віку відзначили масовим заходом «Ніколи старіти»

 
29 вересня  Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації за підтримки Вінницької обласної організації професійної спілки працівників соціальної сфери, Вінницького геріатричного будинку інтернату та за участі 34 територіальних центрів соціального обслуговування надання соціальних послуг  на базі Тиврівського будинку-інтернату організував проведення заходу з нагоди відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку. Участь у заході взяла також і делегація  Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних  послуг) Томашпільського району на чолі з директором центру Світланою Куржос.
Захід складався з двох частин:
конференція на тему: «Кращі практики надання соціальних послуг особам похилого віку. Реалії сьогодення та перспективи»;
культурно-розважальна програма на тему: «Ніколи старіти».
На заході було представлено кілька локацій: шахово-шашковий турнір, арт-терапія, фотовиставка, концерт, пікнік, де кожен учасник міг скуштувати  шашлик, рибну юшку, попити фіточай зі смаколиками.
Усіх учасників привітали заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Крученюк, депутат обласної Ради та голова постійної комісії обласної Ради Людмила Станіславенко, керівники Тиврівського району та Тиврівський селищний голова. Зокрема Олександр Крученюк наголосив, що сьогодні у соціальній сфері області одним із пріоритетів є включення людей похилого віку та осіб з інвалідністю, які перебувають у закладах соціальної сфери у культурно-масову  діяльність.
Упродовж заходу мешканці Тиврівського будинку-інтернату та стаціонарних відділень територіальних центрів області демонстрували свої таланти, власноруч зроблені вироби: вишивки, картини, книги тощо, а також мали можливість поспілкуватись у дружній атмосфері родинного свята.
Директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна підсумувала, що сьогодні активно працюють задля подолання стереотипів сприйняття людей у віці 65+ та запобігання їхнього виключення із активного суспільного життя. Адже ці люди мають неабиякий потенціал, який можна й потрібно спрямовувати на благо суспільства, тим самим продовжуючи час активного життя людей поважного віку, аби на якомога довше відтермінувати їх потрапляння під повне соціальне обслуговування.
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини