Офіційна делегація Вінниччини на чолі з Валерієм Коровієм перебуває в Ясському повіті Румунії

 
З 17 по 20 жовтня офіційна делегація Вінницької області на чолі з головою облдержадміністрації Валерієм Коровієм та у складі голів районних державних адміністрацій та міських голів міст обласного значення на запрошення президента Ясської повітової Ради перебуває у Ясському повіті Румунії з метою перейняття практичного досвіду щодо реформи децентралізації,  залучення прямих іноземних інвестицій, а також з метою ознайомлення з кращими проектами, реалізованими за кошти Європейського Союзу.
18 жовтня делегація зустрілась з керівництвом Ясського повіту.
«За останні 3 роки в Україні втричі збільшились надходження до місцевих бюджетів, тому досвід Румунії саме в питаннях децентралізації нам вкрай важливий. Крім того, нам надзвичайно цікаво отримати досвід залучення інвестицій, в чому Ясський повіт є лідером в Румунії», - підкреслив очільник Вінниччини.
 У свою чергу, президент Ясської повітової ради Марічел Попа зосередив увагу присутніх на розвитку партнерських відносин на рівні районів Вінницької області та комун Ясського повіту, задля чого запросив до зустрічі з вінницькою делегацією примарів кращих комун повіту.
Після зустрічі відбулось офіційне підписання доповнення до Договору про співробітництво між Вінницькою обласною державною адміністрацією та Ясським повітом щодо співпраці в сфері соціального захисту. З нагоди підписання префект Ясського повіту Маріан Сербеску відзначив важливість розвитку міжрегіональної співпраці в розрізі соціальної сфери, адже Ясський повіт має чималий досвід у реалізації грантових проектів ЄС, направлених на розвиток соціальних інституцій.
Варто відзначити, що Валерій Коровій в якості офіційного подарунку від Вінниччини вручив президенту Ясської повітової ради картину народного художника України Володимира Козюка.
Крім того, з метою ознайомлення з кращими проектами, реалізованими за рахунок співфінансування Європейського Союзу делегація відвідала відновлений міжнародний аеропорт Ясси, який є одним із найстаріших в Румунії та посідає 4 місце в країні за обсягами пасажиропотоку. Успіхом реалізованого проекту може свідчити кількість авіасполучень – з одного рейсу в м. Відень у 2012 році до 26 рейсів в міста Європи у 2017 році. Загальна вартість проекту реконструкції аеропорту становить понад 55 млн. Євро.
Того ж дня делегація мала змогу відвідати виробничі підприємства Ясського повіту – компанію «Брікстон», всесвітньо відомого виробника цегли та керамічних блоків, та компанію з американськими інвестиціями «Делфі», яка виробляє обладнання для двигунів європейських, американських та китайських компаній. Цікаво відзначити, що саме сьогодні компанія «Делфі» у співпраці з ДП «Електричні системи» запустило нове виробництво обладнання для німецьких автомобілів у м. Вінниця.​
 
 
 
 
 
 
Всі новини