Підписано Меморандум про співпрацю

У Вінниці Міністр оборони України Степан Полторак спільно з головою ОДА та міським головою підписав Меморандум про співпрацю
 19 грудня, було підписано тристоронній Меморандум між Міноборони, Вінницькою ОДА та Вінницькою міською радою про основні засади спільного використання аеродрому “Вінниця”. Сьогодні, 19 грудня, було підписано тристоронній Меморандум між Міноборони, Вінницькою ОДА та Вінницькою міською радою про основні засади спільного використання аеродрому “Вінниця”. Свої підписи у документі поставили Міністр оборони України Степан Полторак, Вінницький міський голова Сергій Моргунов та голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. 
Суть співпраці полягає у врегулюванні юридичних питань стосовно використання та реконструкції аеродрому міста, оскільки злітна смуга є власністю територіальної громади Вінниці, а земельна ділянка належить Міністерству оборони України. 
Згідно з цим документом, Міністерство оборони, за яким реєструється земельна ділянка аеродрому Вінниця на праві постійного користування, погоджується на надання права користування міській раді злітно-посадковою смугою на умовах суперфіції. 
Вінницька ОДА затверджує проект землеустрою та погоджує дозвільні документи на надання права користування територіальній громаді за договором суперфіції землі під злітно-посадковою смугою. А Вінницька міська рада після проходження цих процедур надає Міністерству оборони право безоплатного використання злітно-посадкової смуги з її обладнанням та аеропортовими послугами.
IMG_0356.jpg«Такий досвід спільного використання аеродромної мережі є практично в усіх країнах світу, коли Збройні Сили разом з місцевими органами влади спільно використовують аеродроми, що створює більші можливості для їх розвитку. Тому ми підтримали таку ідею, яка виникла в міського голови і голови облдержадміністрації.  В результаті така співпраця дасть можливість Збройним Силам використовувати його більш якісно», - сказав Міністр оборони України Степан Полторак.
IMG_0384_1.jpgЦя співпраця дасть можливість місту після завершення розробки проектно-кошторисної документації по реконструкції злітно-посадкової смуги аеродрому, яку вже розпочато, - пройти державну експертизу. Після чого можна буде поетапно розпочинати саму реконструкцію. В результаті це дасть нові можливості розвитку самого аеропорту «Вінниця», нові напрямки авіасполучень, як за межами України, так і внутрішніх рейсів. 
IMG_0371.jpg«Я хочу подякувати Міністру оборони України Степану Полтораку за спільну позицію в цьому питанні. Тепер ми зможемо розпочати реконструкцію злітної смуги, щоб нею можна було комфортно користуватись і цивільному транспорту, і для військових цілей, і щоб вона була дійсно європейської якості. До речі, сама злітна смуга була побудована на початку 80-их років, і до цього часу жодного разу капітально не ремонтувалось. Майже так само, як було із нашим Київським мостом», - зазначив міський голова Сергій Моргунов. 
IMG_0362.jpg«Це довгоочікувана подія, яка спрямована на виконання спільних завдань та початок реальної роботи з реалізації урядової програми, пов’язаної з реконструкцією інфраструктури. Це дасть можливість зробити потужний крок в напрямку покращення всіх технічних характеристик нашого цивільного аеропорту і поступово робити Вінницю столицею подільського краю», – додав голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.
Меморандум набуває чинності з моменту його підписання Сторонами та діє до повного виконання домовленостей та мети.
Додатково:
Цього року вінницький аеропорт перевіз рекордну кількість пасажирів – близько 50 тисяч. До цього найкращим роком в діяльності цього об’єкту був 2013 рік, коли аеропортом скористалось 13 тисяч пасажирів.
 
За матеріалами сайту Вінницької міської ради.
 
 
Всі новини