Приклад благородного вчинку Томашпільського керівництва

Донор – не посада і не професія. Донор – це той, хто по добрій волі та чуйності дає свою кров людям, які потребують допомоги.
Руку допомоги пораненим бійцям, що знаходься на лікуванні у Вінницькому військово-медичному центрі ВПС України подали лікарі Вінницької обласної станції переливання крові. Вони закликали всіх небайдужих приєднатися до порятунку наших хлопців.
-Ми знаємо, що у військово-медичному центрі нині знаходиться 29 бійців. Ми розмістили оголошення про допомогу у соціальних мережах. Охочих досить багато, Томашпільщина першою відгукнулась на заклик, - розповідає завідувач Валерій Неживенко, - координатор донорства Вінницької обласної станції переливання крові.
Представники Томашпільської райради, сільських та селищних рад охоче приєдналися до благодійної акції, приїхавши делегацією із 16 учасників.
-Я здаю кров уже не вперше. А кілька днів тому ми побачили інформацію про те, що хлопцям, які знаходяться у військовому госпіталі необхідна допомога. Ми – патріоти своєї країни, тому напередодні Нового року та великого християнського свята – Різдва Христового хотіли зробити добру справу. І я думаю, що наша скромна допомога стане гарним прикладом для наслідування, - розповідає заступник голови Томашпільскої райради Лариса Нароган.
Донором може стати будь-яка здорова людина, віком від 18 років. Кожен бажаючий проходить обстеження у пункті збору крові, де фахівці здійснюють вимірювання артеріального тиску, проводять загальний аналіз крові, з’ясовують групу крові та резус фактор.
Забір крові здійснюється стерильними системами одноразового використання, які виключають можливіть зараження донорів інфекційними захворюваннями.
-Здаю кров вперше, тому є невелике хвилювання,- розповідає Олександр Погорілов, - головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури, розвитку інфраструктури  та житлово-комунального господарства Томашпільської районної державної адміністрації, - не планував ставати донором, але завжди хотів зробити якусь благородну справу. Скоро ми будемо святкувати Новий Рік та Різдво. Але посеред веселощів та розваг потрібно не забувати про тих, кому не пощастило зустрічати свята вдома із сім’єю. Тому дуже сподіваюся подарувати часточку своєї крові нашим пораненим бійцям, нашим героям, які наразі перебувають на лікуванні. Для мене це – велика честь, - додає Олександр Погоріло.
 
Прес-служба ДОЗ ОДА
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини