Профілактична бесіда з учнями

«Ми проти куріння! Ми здорове покоління»
Здоровий спосіб життя - невід'ємна частина існування у сучасному світі. Люди все більше і більше усвідомлюють важливість збереження свого здоров'я. У наш час тютюнопаління являється найпоширенішою шкідливою звичкою. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я 90% смертей від раку легенів, 75% - від хронічного бронхіту і 25% - від ішемічної хвороби серця обумовлені палінням.
Здоров'я підростаючого покоління визначає в майбутньому здоров'я всієї нації. Профілактика куріння у підлітків може реально збільшити на кілька років тривалість життя, запобігти виникненню хвороб серця і судин, бронхів і легенів, а також безлічі супутніх захворювань. Саме тому фахівцем із районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було проведено профілактичну бесіду з учнями 7-9 класів Вапнярківській ЗОШ  на тему «Ми проти куріння !ми здорове покоління!»
Сьогодні тютюнопаління стало однією з найбільш поширених шкідливих побутових звичок у світі. Особливу стурбованість викликає поширення даної звички у дитячому та молодіжному середовищі. У поведінці молодих курців домінує емоційний, а не раціональний момент. На них більше діє приклад, ніж докази. Щоб бути модними і сучасними, діти поступово втягуються в цей процес. Молоді курці продовжують курити без розуміння того, що за це доводиться розплачуватись своїм здоров’ям. 
Очевидно, що успіх боротьби з тютюнопалінням залежить від особистого прикладу того, хто виховує молодь та від оточуючого середовища, в якому більше часу перебуває Ваша дитина. Потрібно пам’ятати: здоров’я, радість життя і щастя — в наших руках!   
 
Фахівець із соціальної роботи  Кедь М.В
 
 
Всі новини