Провели навчання по підготовці операторів котельні для роботи в опалювальний сезон

 
Районний центр зайнятості організував навчання по підготовці операторів котельні для роботи в опалювальний сезон.
26 безробітних пройшли перепідготовку за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та планують незабаром приступити до роботи . Вони обслуговуватимуть котельні у лікарнях , школах , дитячих садочках та селищних радах. Це робота з підвищеною небезпекою, а тому потребує  фахівців відповідної кваліфікації.
Для оперативного укомплектування вакансій , районний центр зайнятості спільно з обласним ДП ТОВ «Синтез-Союз» «УКК» провів це навчання безробітних. За короткй термін , вони підвищили свою кваліфікацію , аби на період опалювального сезону  отримати гарантоване робоче місце. До того ж, їхати на навчання в інше місто не потрібно , викладачі самі приїздили  та організовували навчальний процес.
Слухачі опанували необхідні для подальшої роботи знання, а саме: вивчали технічні характеристики котлів, їх будову , порядок експлуатації та обслуговування , дотримання запобіжних заходів . Адже у процесі роботи їм доведеться стежити за показами приладів, температурою тиску та рівнем води , а у разі несправності котла- оцінювати ступінь небезпеки та вжити відповідні заходи, щоб взимку було всім тепло і затишно. 
      
Алла Пилипчук  провідний фахівець з питань зайнятості
відділу надання соціальних послуг
 
Всі новини