Що варто знати працюючим

Коли люди чують слова Пенсійний фонд, то одразу виникає асоціація з людьми похилого віку та виплатою пенсій. Дійсно, спеціалісти Ямпільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України виконують важливу соціальну функцію - забезпечують своєчасну виплату пенсій та допомог громадянам нашого району.

Пенсійні виплати зростають, тому робота управління  спрямована на збільшення надходжень, а забезпечити це можливо за умови легальної зайнятості населення, підвищення заробітної плати та ліквідації заборгованості.

Своєчасна та повна сплата ЄСВ- це обов’язак кожного роботодавця. Проте, на жаль, деякі роботодавці ведуть подвійну бухгалтерію- виплачують людині один розмір заробітної плати, а в звітності відображають значно меншу суму від отриманої.

Спеціалісти управління проводять низку інформаційних заходів щодо роз’яснення негативних наслідків отримання заробітної плати «в конвертах» , але і самі працівники повинні  зайняти чітку позицію та наполягати на виплати заробітної плати з дотриманням вимог чинного законодавства. Кожному працюючому необхідно, хоча б раз на рік, перевіряти розмір своєї заробітної плати та відрахування ЄСВ, які декларує роботодавець, щоб виключити можливість наявності помилок, неточностей і недостовірності даних та мати впевненість на одержання справедливо заробленої пенсії. І робити це потрібно не коли людина досягла пенсійного віку, а в період здійснення своєї трудової діяльності.

На сьогоднішній день автоматизована система персоніфікованого обліку надає можливість кожному працюючому особисто в управлінні Пенсійного фонду України одержати інформацію щодо його нарахованої заробітної плати, щомісячного розміру сплати єдиного соціального внеску та страхового стажу.

Шановні громадяни! Вимагайте виплату заробітної плати відповідно до законодавства – прозоро і відкрито. Не позбавляйте себе достойної пенсії в майбутньому та соціальної захищеності у випадках, передбачених законодавством.

Фінансово-економічний відділ
Ямпільського об’єднаного УПФУ
Вінницької обасті
Всі новини