Створено Інтерактивну інвестиційну карту з енергоефективності та відновлюваної енергетики UА МАР

 
Україна тримає курс на подолання енергетичної залежності. Пріоритетами діяльності Уряду були і є скорочення споживання газу, його заміщення альтернативними видами палива та відновлюваними джерелами енергії, широке впровадження заходів з енергоефективності. Для цього в країні є значний потенціал, який необхідно активно використовувати. Його реалізація означатиме для кожного регіону зменшення газової залежності, економічне зростання, створення нових робочих місць, додаткові надходження до місцевих бюджетів, і головне - добробут українців!
Відповідно до прийнятих Національних планів дій з відновлюваної енергетики та енергоефективності на період до 2020 року, затверджених розпорядженнями Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 902-р та від 25 листопада 2015 р. № 1228-р, важливим завданням є сприяння залученню інвестицій у проекти з енергоефективності та відновлюваної енергетики.
З цією метою створено Інтерактивну інвестиційну карту з енергоефективності та відновлюваної енергетики України - UА МАР. Ця потужна веб-платформа акумулює інформацію про реалізовані та потенційні проекти з енергоефективності та відновлюваної енергетики і забезпечує комунікацію між ініціаторами таких проектів та інвесторами з метою сприяння залученню інвестицій у зазначені сфери.
Завдяки карті UА МАРінвестор може у вільному доступі розглянути бізнес-пропозиції з різних регіонів України, проаналізувати проекти з готовим техніко-економічним обґрунтуванням та зв'язатися з розробником.
Карту розроблено та запроваджено Держенергоефективності, ГО «Всеукраїнська агенція інвестицій та сталого розвитку» за підтримки проекту «Створення енергетичних агентств в Україні», що реалізується за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки  ядерних реакторів Німеччини.
Також, Держенергоефективності інформує, що адміністрації можуть долучатися до наповнення вищезазначеної карти діючими в регіоні чи потенційними проектами з енергоефективності та відновлюваної енергетики.
У разі виникнення додаткових запитань просимо звертатися до:
-          Заїки Таїсії Миколаївни - заступника начальника Управління - начальника відділу популяризації та зв'язків зі ЗМІ Управління комунікації та зв'язків з громадськістю (044 590-59-65);
-          Плевако Олени Василівни - головного спеціаліста Управління інвестиційної діяльності у відновлюваній енергетиці (тел. 044 292-70-95).
 
Всі новини