«Тиждень безпеки дитини»

З 12 по 14 квітня 2017 року в приміщені районної державної адміністрації відбулися та будуть відбуватись заняття з керівниками дошкільних навчальних закладів району по питаннях  організації цивільного захисту, проведення  «Тижня безпеки дитини», які мали на своїй меті довести до відповідних керівників основні положення з:
- організації управління при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій;
- організації  захисту дітей та персоналу ;
- організації навчання діям у надзвичайних ситуаціях;
- ведення документації з питань цивільного захисту, техногенної та пожежної безпеки.
Навчання проводитиме викладач  навчально – методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області Гречка Віктор Миколайович.
Сектор цивільного захисту оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами та Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності у Вінницькій області наголошує, що захист населення і територій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій визначається тим, що рівень національної безпеки не може бути достатнім, якщо в загальнодержавному масштабі  не буде вирішено завдання захисту населення, об’єктів економіки, національного надбання від надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціального та воєнного характеру .
На даний час цей напрямок державної політики регулюється Кодексом цивільного захисту України. Цим законодавчим актом визначається, що цивільний захист – є функція держави, спрямована на захист населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій шляхом запобігання таким ситуаціям, ліквідації їх наслідків і надання допомоги постраждалим у мирний час та в особливий період.
Велика увага приділяється здійсненню навчання керівного складу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях. 
Основним завданням з підготовки органів управління цивільного захисту є:
- організація чіткого управління при виникненні надзвичайних ситуацій та при їх ліквідації 
Однією із форм підготовки органів управління цивільного захисту є функціональне навчання.
 Функціональне навчання забезпечує набуття особою здатності компетентно виконувати додаткові завдання, в межах штатної посади, спрямовані на запобігання та ліквідацію надзвичайних ситуацій у мирний час і в особливий період. 
 По результатах заняття стане зрозумілим, що мета  досягнута. Керівний склад ДНЗ отримає відповідні знання з питань організації цивільного захисту на своїх територіях
 
Спеціаліст сектору цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами  
Г.М. Тіхомірова
Всі новини