Томашпільський центр СДМ інформує: "Сімейний патронат"

Враховуючи нинішню ситуацію в Україні, послуга сімейного патронату набуває ще більшої актуальності. Сьогоднішні реалії демонструють непоодинокі випадки, коли діти з різних причин потребують термінового влаштування. Адже, у випадку загрози життю і здоров’ю дитини, її терміново вилучають із сім’ї, де таке трапилось. Як правило, це відбувається через ухилення від виконання батьківських обов’язків, вчинення насильства у сім’ї, або жорстокого поводження з дітьми, коли дитина покинута чи знайдена, коли батьки померли. Можуть бути і інші причини, коли влаштувати дитину слід за згодою батьків – через їхню хворобу і необхідність у довготривалому лікуванні, реабілітації, проблеми із житлом, або коли батьки знаходяться у місцях позбавлення волі тощо.
  Та, саме, метою патронату є забезпечення права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, виховуватися у сприятливому та безпечному сімейному середовищі шляхом відновлення здатності батьків опікуватися дитиною та виховувати її, а в разі неможливості – вчинення заходів щодо захисту дитини та прийняття рішень щодо її влаштування до постійної форми сіме
Що це дасть для дитини: безпеку, догляд, виховання та реабілітацію дитини в умовах сім’ї, підтримане спілкування з рідними; а в разі неможливості повернення до біологічної родини – пошук для дитини нової сім’ї.
Що це дасть батькам дитини: можливість усунути складні життєві обставини, вирішити наявні проблеми, отримати професійний соціальний супровід, що загалом сприятиме підвищенню батьківського потенціалу та возз’єднанню родини.
З метою запровадження послуги сімейного патронату на території Томашпільського району в. о. директора ЦСССДМ Яною Поповською було проведено робочу зустріч із спеціалістом по молоді Томашпільської ОТГ Карпин Інною, з метою активізувати діяльність пошуку кандидатів в патронатні вихователі.
 
За детальною інформацією звертайтесь  до Томашпільського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: смт. Томашпіль, пл.. Тараса Шевченка, 4.
 
 
Всі новини