У районі триває операція "Мак"

 
На сьогодні в державі гостро постало питання боротьби з нелегальним обігом наркотиків, тому відповідно до підпунктів 2,3, та 4 пункту 4 Положення про Національну поліцію, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України 28 жовтня 2015 року №877, та з метою реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків на період до 2020 року, затвердженої розпорядженням Уряду від 28 серпня 2013 року №735 - р, спрямованої на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку і конопель, перекриття каналів надходження наркозасобів до споживачів та недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження, а також відповідно до наказу Національної поліції України від 22.05.2017 №509 співробітниками Томаш-пільського відділення поліції з 25 травня по 28 вересня 2017 року проводиться комплекс оперативно-профі-лактичних заходів під умовною назвою "МАК".
За вказаний період відпрацювання в Томашпільському відділенні поліції зареєстровано 10 фактів незаконного обігу наркотиків, під час якого в рамках роз-слідування кримінальних проваджень співробітниками Томашпільського відділення поліції було вилучено 4,187 кг марихуани  та 322 г макової соломки.
Співробітниками кримінальної поліції Томашпільського відділення поліції ГУНП у Вінницькій області в ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що гр. Р за місцем свого проживання в смт. Вапнярка Томашпільського району зберігає психотропні речовини, які збуває місцевим мешканцям. У подальшому під час проведення обшуку за місцем проживання було виявлено 34 згортки готової до розповсюдження порошкоподібної речовини помаранчевого кольору з різким специфічним запахом, ззовні схожої на амфетамін, більш відомого в народі під назвою "фен", який на сьогодні є забороненим та небезпечним для організму людини препаратом. За даним фактом 17 серпня 2017 року розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, правова кваліфікація якого - ч. 1 ст. 307 КК України, тобто незаконне зберігання наркотичних засобів з метою збуту.
Згідно зі статистикою найбільше фактів незаконного обігу наркотичних засобів співробітниками поліції виявлено в смт. Вапнярка. 
Шановні громадяни, основні зусилля працівників поліції району спрямовуються на затримання розповсюджувачів наркотиків, взяття їх під варту та накладення арешту на майно наркозлочинців. Маємо надію, що в кожного жителя району прокинеться громадський обов'язок щодо дотримання законодавства, і буде викорінено негативну практику вирощування рослин конопель та снотворного маку.
 
Ярослав МАРЧЕНКО,
начальник Томашпільського ВП Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області, підполковник поліції.
 
Всі новини