Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації повідомляє:

Управління праці та соціального захисту населення Томашпільської райдержадміністрації повідомляє, що за даними управління Держпраці у Вінницькій області, у першому кварталі 2017 року на підприємствах агропромислового комплексу Вінницької області травмовано 25 працівників, у тому числі 2 із смертельним наслідком.
Так при виконанні сільськогосподарських робіт з агрохімікатами, 11 травня 2017 року на полі СТОВ «Агрофірма «Світанок»  (Козятинський район) під час підживлення озимої пшениці обприскувачем, при змішуванні мінеральних добрив змішувачем, який працював від валу відбору потужностей (ВВП) трактора МТЗ – 82, одяг підсобної робітниці Г., 1963 р.н. був захвачений неогородженою частиною ВВП, внаслідок чого жінка отримала тяжкі травми.
Протягом 2016 року на підприємствах агропромислового комплексу Вінницької області сталося 68 нещасних випадків, з них 5 із смертельним наслідком. При цьому 62 випадки сталися на підприємствах сільського господарства та переробної промисловості, з них 3 нещасних випадки з смертельним наслідком.
Аналіз матеріалів розслідування свідчить про те, що більшість нещасних випадків трапляється з організаційних причин. Тому основну увагу під час виконання всього комплексу сільськогосподарських робіт потрібно звертати на правильну організацію безпечного ведення робіт. 
З метою попередження виникнення нещасних випадків у агропромисловому виробництві при виконанні всього комплексу сільськогосподарських робіт, до виконання яких у тому числі залучається велика кількість сезонних працівників, керівникам сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств необхідно звернути увагу на наступні питання:
- проведення навчання та перевірки знань з охорони праці працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки;
- проведення передрейсових медичних оглядів механізаторів та водіїв;
-забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту;
- дотримання вимог безпеки під час використання мінеральних добрив, пестецидів та агрохімікатів;
- забезпечення експлуатації виключно тих тракторів, які обладнані електростартерним запуском двигуна з кабіни;
- недопущення експлуатації сільськогосподарської техніки без захисних огороджень небезпечних зон, а також без попереджувальних знаків та застережних написів про застосування індивідуальних засобів захисту на посівних машинах та машинах для обробітку грунту;
- дотримання вимог безпеки під час виконання робіт у зоні ліній електропередач;
- дотримання працівниками вимог Правил дорожнього руху під час руху техніки дорогами загального користування, а також під час виконання робіт у полі. 
 
Всі новини