В районі відзначили День працівників освіти

Щорічно в першу неділю жовтня всі освітяни відзначають своє професійне свято – День учителя. Напередодні в кожному куточку країни проходять урочисті святкування з цієї нагоди. Не став винятком і Томашпільський район. У середу в районному  будинку культури на свято зібралася чимала когорта працівників освіти району та представників районних установ і організацій. Привітати освітян з їхнім професійним святом завітав голова райдержадміністрації Олександр Закорченний разом із заступником Наталією Бандиш.
Звертаючись до присутніх Олександр Закорченний зазначив: «Щорічно ми відзначаємо свято тих, кому особливо вдячні за мудрість, душевну теплоту і щедрість. Саме ви, педагоги, учителі, вихователі, наставники, терпляче й уміло відкриваєте юним світ знань, навчаєте жити за принципом добра і совісті, допомагаєте знайти своє місце в житті. Сьогодні в районі функціонує 21 школа, у якій дітей навчають 455 учителів. А здобувають знання у шкільних закладах 3211 учнів. Шановні педагоги, дякую вам за вашу натхненну, самовіддану й невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, адже саме ви знаходите в тих маленьких дітках, які вперше переступають поріг вашої школи, майбутніх академіків, гарних музикантів, різних митців, науковців. 
Президент України та прем’єр-міністр підтримують усі ініціативи щодо розвитку освіти. 25 вересня  цього року Президент України підписав закон України про освіту, який був прийнятий Верховною Радою 5 вересня. Серед змін, що чекають на нас у майбутньому освітньому процесі, можна виділити наступне: школа буде трирівнева: початкова - 4 роки (вводиться з 2018 року), базова освіта – 5 років (вводиться з 2022 року), профільна середня освіта (3 роки) – це ліцеї, заклади професійно-середньої освіти (вводиться з 2027 року). Школа стане профільною, учень зможе обирати й навчатися в академічному ліцеї чи професійному коледжі. З 2018 року діти здобуватимуть середню освіту 12 років. У навчальних закладах відтепер викладатимуть виключно українською мовою. Учням і студентам національних меншин, корінних народів гарантується право на навчання рідною мовою, а для його реалізації створюватимуть окремі класи. Також закон зобов’яже навчальні заклади створювати класи для учнів з особливими потребами, якщо виникне така необхідність за відповідними зверненнями батьків тощо». 
У рамках святкування відповідно до розпорядження районні посадовці виконали приємні місії – за багаторічну педагогічну працю, вагомі успіхи у справі навчання й виховання дітей, молоді та з нагоди професійного свята Дня працівників освіти від райдержадміністрації та районної ради кращих педагогів району було нагороджено грамотами та подяками. Учителів району також  відмітила подяками в.о. начальника відділу освіти Олеся Дисюк. З привітальними словами  виступила голова профспілки працівників освіти району Надія Мазур, яка не забула про ветеранів педагогічної праці.  Урочистості завершилися  святковим концертом аматорів РБК. Приємним бонусом до свята став творчий доробок Тульчинської музичної школи.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини