В Томашполі відбулось виїзне засідання членів госпітальної ради Південного госпітального округу

1 червня 2018 року в Томашпільському районі на базі районної державної адміністрації  відбулось виїзне засідання членів госпітальної ради Південного госпітального округу, аби об’єктивно оцінити готовність медичних закладів району до роботи у складі округу.

Слід нагадати, що на першому засіданні госпітальної ради, де було обрано головою ради  головного лікаря Томашпільської центральної районної лікарні Олену Краківську, вона заявила, що відвідає з представниками ради всі райони, які входять в округ, аби підготувати детальний план розвитку медичних закладів Південного госпітального округу, познайомитися з їх роботою, оцінити  матеріально-технічну базу, кадрове забезпечення,  тощо.

В склад госпітальної ради увійшли  16 представників, серед яких  є головні лікарі та заступники головних лікарів, фінансисти, депутати, науковці та керівники об’єднаних громад. Заступником голови госпітальної ради обрано голову постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту та зайнятості населення  Ярослава Хребтія. Куратором округу є начальник управління лікувально-профілактичної допомоги населенню обласного Департаменту охорони здоров’я, Ольга Задорожна.

Участь у засіданні ради взяли голова Томашпільської РДА Олександр Закорченний, голова районної ради Дмитро Коритчук та голови Томашпільської та Вапнярської  об’єднаних територіальних громад району Валерій Немировський та Олександр Горенюк.

- Я радий вітати вас на Томашпільщині , - звернувся очільник району Олександр Закорченний  до членів госпітальної ради. – Упродовж чотирьох років пріоритетом діяльності районної влади була і залишиться в подальшому всебічна і системна увага нашим лікувальним закладам. В минулому та  поточному році здійснено чимало задля покращення матеріально-технічного забезпечення лікарні. Це ряд придбаного медичного обладнання, яке значно полегшило роботу медиків та підвищило якість надання медичної послуги, зокрема сучасний багатофункціональний УЗД апарат преміум класу з чотирма датчиками, апарат для вакуумної терапії ран, лапароскопічна стійка, та ін. Це дуже вагомі кроки, але я розумію, що цього замало. 4 території округу – це значна частина населення області. Нам необхідно створити таку комунікацію між районами, між закладами охорони здоров’я, щоб людям було якомога комфортніше отримувати медичну допомогу. Буде непросто і саме на госпітальну раду покладено надважливе завдання провести відповідну організаційну роботу. Запевняю, районна влада не залишиться осторонь цього процесу.

В ході засідання члени госпітальної ради заслухали доповідь голови госпітальної ради, головного лікаря Томашпільської ЦРЛ Олену Краківську, яка презентувала пріоритетну карту з аналізом та завданнями, які стоять перед медиками району щодо якісної організації роботи з реалізації медичної реформи.

«Нам  необхідно добре вивчити ситуацію щодо можливостей, потреб та перспектив ЦРЛ, щоб населення могло отримати весь спектр якісних медичних послуг, яких потребує, а ми, в свою чергу, гарантували адекватну та своєчасну допомогу», - зазначила Олена Миколаївна.

Учасники зібрання спочатку відвідали лікарню в Вапнярській об’єднаній громаді, далі – Томашпільську ЦРЛ. Олена Миколаївна презентувала роботу усіх відділень медичної установи та наявність медобладнання. Особливу увагу члени зібрання зосередили на роботі нового УЗД апарату та новопридбаній лапароскопічній стійці.

По завершенні об’їзду голова госпітальної ради зазначила, що  завдяки злагодженій співпраці колег, вдасться успішно виконувати усі поставлені завдання, а робота буде плідною та результативною.

Нагадаємо, що до Південного госпітального округу увійшли медичні заклади,  розміщені на території Крижопільського, Піщанського, Томашпільського та Тульчинського районів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі новини