В журбі свічками запалали зорі

Жителі з різних куточків Томашпілля, учасники кривавих подій на Майдані, які і є ініціаторами зібрання, незважаючи на пізню вечірню годину, вже п’ятий рік поспіль 17 лютого збираються біля пам’ятного знака «Борцям за свободу та незалежність України», щоб, запаливши лампадки, з глибокою скорботою згадати подвиг Небесної Сотні та поділитися спогадами про криваві події на Майдані. Прикро, що ця трагічна дата співпала зі ще однією подією, яка сталася в нашому районі – чотири  роки тому, боронячи рідну землю, під Дебальцевим загинув наш земляк, воїн-АТОвець Ігор Гаврилюк. Тож на площі Тараса Шевченка також зібралися воїни-АТОвці, які на власні очі бачили весь жах війни. 
«Сьогодні ми зібралися тут, щоб вшанувати пам'ять Герої Небесної Сотні та нашого земляка Ігоря Гаврилюка та помолитися за всіх убієнних героїв, - з сумом у голосі, звернувся до присутніх голова райдержадміністрації Олександр Закорченний. -  Скільки б не минуло часу, ми не повинні забувати про їхній подвиг. Ми не маємо права забувати, яку ціну заплатили наші земляки на сході та на Майдані». 
З хвилюванням у голосі звернулася до присутніх заступник голови районної ради Лариса Нароган: «Цього вечора тут зібралися люди,  які на власні очі бачили криваві події, що відбувалися на Майдані п’ять років тому, і яких болять події, що відбуваються на сході нашої країни зараз, які хочуть низько схилити голови перед полеглими героями Небесної Сотні, полеглими в зоні АТО та вклонитися батьками нашого земляка Ігоря Гаврилюка. Подвиг цих мужніх людей – неоціненний. Він назавжди вкарбується не тільки в історію нашої держави, а й у наші серця». Також Лариса Анатоліївна зазначила, що такий захід є традиційним і буде надалі проводитися щороку 17 лютого. 
З сумом та скорботою в голосі до присутніх звернувся й народний депутат Іван Спориш, а приватний підприємець Сергій Тімков, згадуючи Ігоря Гаврилюка, не стримав чоловічих сліз. Не стримували присутні сліз і тоді, коли про свого синочка Ігоря згадував батько Володимир Степанович. Щоб пом’янути Ігоря Гаврилюка завітали також його бойові побратими, які разом із Ігорем несли службу на сході країни. 
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Герої Небесної Сотні, Ігоря Гаврилюка та полеглих героїв, а також поклали квіти й лампадки до підніжжя пам’ятного знака.
 
Олена СТАДНІК
ПП "Редакція газети і радіомовлення "Томашпільський вісник"
 
 
 
 
 
Всі новини