Відбувся юнацький чемпіонат області з шахів

4 травня вже вдесяте відбувся юнацький чемпіонат Вінницької області з шахів. Раніше такі змагання проводилися в смт Вапнярці (ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1), с. Високому, с. Благодатному, цього року вперше - в с.Комаргороді. Змагання були присвячені пам’яті комаргородця - генерала, учасника фінської та вітчизняної воєн Зализюка Петра Йосиповича. Відкриття змагань пройшло в актовій залі Комаргородської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де директор школи Калась О.Л. розповіла про життєвий шлях видатного полководця.

В турнірі змагалися 64 учасники шкільного віку, переможці визначалися в двох вікових категоріях: до 12 та до 18 років. Також, були підведені підсумки в командному заліку. В особистому заліку до 12 років переможцями стали Пюро Владислав (м. Вінниця) та Кавун Анна (м. Немирів), до 18 років -  Кернер Лев (м. Вінниця) та Швець Вікторія (м. Вінниця). В командному заліку на першому місці шахісти з м.Вінниці, на другому, що дуже приємно, наші шахісти, третє місце поділили шахісти Піщанського та Немирівського районів. За команду нашого району у віковій категорії до 12 років грали: Данилюк Антоній, Мартинюк Михайло, Наконечна Олеся, Маланюк Олексій, Паєвський Михайло, Зализюк Сергій  та Фурман Богдана, до 18 років – Орлик Андрій, Фещенко Олег, Скрипай Денис, Зубенко Руслан, Бурячок Анастасія, Дубов Максим.

Змагання пройшли в спортивному залі Комаргородської ЗОШ І-ІІІ ступенів за сприянням дирекції  школи  (Калась О.Л) . Для учасників змагань,  тренерів, суддівської колегії та батьків дітей  було організовано харчування, яке організували сільський голова  та працівники шкільної їдальні , продукти виділено ТОВ „Торговий дім Фінпром». Під час обідньої перерви діти мали змогу пограти у футбол на стадіоні школи. Було організовано підвіз учасників до місця змагань, переможці нагороджені речовими призами та дипломами, за що велика подяка директору ТОВ„Зернопродукт Липівка” Романюку В. В., який щорічно виділяє кошти на організацію цього турніру, а в цьому році закупив призи переможцям та призерам змагань та виділив кошти на підвезення спортивної делегації з м.Вінниці. Автобус виділив  районний відділ освіти (Ревтюх С.В.). 

Забезпечив участь районної команди та вирішення організаційних питань щодо проведення даного турніру голова районної федерації шахів В.П. Павловський.

Керівники обласної шахової федерації заслужений тренер України, міжнародний майстер з шахів Бондар М.М. та виконавчий директор Галич Г.Б. залишилися задоволені організацією турніру та висловили подяку організаторам і учасникам заходу.
 
Всі новини