Вшанували пам'ять загиблих українських військових в Іловайську та Дебальцеве

Сьогодні в Україні вшановують пам'ять загиблих українських військових в Іловайську та Дебальцеве.
Саме на ці серпневі дні 2014 року припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам, українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення.
Іловайський котел став однією з найстрашніших битв для української армії у війні на Донбасі. За останніми даними Військової прокуратури, в Іловайському  котлі загинули 366 військових і 429 були поранені. Сотні потрапили в полон бойовиків, доля деяких невідома досі.
Сьогодні родичі загиблих героїв, учасники антитерористичної операції на чолі з керівником Українського об’єднання учасників бойових дій та волонтерів антитерористичної операції у Вінницькій області в Томашпільському районі Сергієм Жмудом, небайдужі томашпільчани прийшли до пам’ятного знаку «Борцям за свободу і незалежність України», аби вшанувати пам'ять загиблих, покласти до підніжжя квіти, схилити голови перед захисниками рідної землі.
«Наш обов’язок – із честю та гідністю нести світлу пам’ять воїнів, Героїв, які ціною власного життя довели агресорові, що українці – сильна та самодостатня нація, яку неможливо зупинити на шляху до вільного та щасливого життя. Ми перед ними у неоплатному боргу»,- зазначив у своєму виступі керівник Українського об’єднання Сергій Жмуд
 
 
 
 
 
 
 
 
Всі новини