Взяли участь в ХІІ обласному фестивалі народної творчості «Скарби Поділля»

23 серпня з метою збереження народних традицій, що споконвіку були основою виховання патріотизму та прагнення українців до створення і утвердження власної держави, за участю всіх районів області в м. Вінниця відбувся ХІІ обласний фестиваль народної творчості «Скарби Поділля».
Участь у заході з Томашпільського району взяли перший заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук, голова районної ради Дмитро Коритчук та начальник відділу культури та туризму районної державної адміністрації Олена Сікал. 
 
Лейтмотивом фестивалю стала тема «Вишивана доля Вінниччини», з нагоди 10-річчя однойменної обласної культурно-мистецької акції.
 
Представники обласної влади та всі присутні оглянули виставкові експозиції з районів області, де кожен район представив вишитий рушник свого краю, рушники територіальних громад та кращі вишиті роботи майстрів ручної вишивки. Всі охочі долучились до майстер-класу з вишивки від майстрині, яка вишивала обласний рушник.
 
Окрім того, діяла виставка короваїв та дідухів «Вроди, Боже, хліб смачний, подаруй нам мир святий» та виставка-ярмарок виробів народного мистецтва, за участю провідних майстрів Вінниччини під назвою «Містечко Майстрів».
 
Цього ж дня відбулась презентація обласного рушника «Вишивана доля Вінниччини» і вишитих подільських рушників з фондів ОЦНТ та обласного краєзнавчого музею.
 
Продовжаться урочистості святковим концертом в обласній філармонії під назвою «Новий день над Україною».
 
Паралельно зі сцени майдану «Водограй» стартував мистецький проєкт «Молодь – майбутнє України». Вінничани та гості міста мали можливість відвідати концерт за участю молодих виконавців з різних жанрів, переможців міжнародних, всеукраїнських та обласних фестивалів-конкурсів.
 
Згодом, також на сцені майдану «Водограй»,  відбувся показ колекцій етномоди «Традиція в часі». А ввечері присутні там вінничани мали змогу насолодитися сольним концертом народного артиста України Станіслава Городинського під назвою «Я з роду Українців». 
 
 
 
Всі новини