Засідання круглого столу «Соціальний та правовий захист учасників АТО»

Сьогодні, в малому залі засідань Томашпільської РДА  відбулось засідання круглого столу «Соціальний та правовий захист учасників АТО». Участь у засіданні взяли перший  заступник голови районної державної адміністрації Віктор Ставнійчук, голова районної ради Дмитро Коритчук, голова ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО у Вінницькій області» в Томашпільському районі Сергій Жмуд, учасники антитерористичної операції та їх рідні, спеціалісти відділів районної державної адміністрації, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення районної державної адміністрації Олена Балдинюк, головний спеціаліст відділу  в Томашпільському районі головного управління Держгеокадастру  у Вінницькій області Михайло Боднар, начальник  Томашпільського районного СТК ТСОУ Михайло Шпикуляк та перевізники  району.
На початку зібрання учасники круглого столу заслухали голову Громадської організації Сергія Жмуда, який ознайомив присутніх з питаннями, що наразі турбують пільгову категорію населення. Зокрема болючим для учасників АТО є питання перевезення в автотранспорті міжміського сполучення, адже не всі перевізники надають їм право на безкоштовний проїзд гарантований державою. 
Також піднімалось питання про надання земельних ділянок учасникам АТО та надання їм психологічної, професійної реабілітації і забезпечення  санаторно-курортним лікуванням. 
Дані питання були обговорені та прокоментовані присутніми в залі спеціалістами.
Заступник начальника  управління праці та соціального захисту населення Олена Балдинюк розповіла про порядок використання коштів обласного бюджету для здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян на міжміських внутрішньо обласних маршрутах загального користування, та про правила, за якими учасники антитерористичної операції можуть отримати санаторно-курортні путівки. 
 Головний спеціаліст відділу  в Томашпільському районі головного управління Держгеокадастру  у Вінницькій області Михайло Боднар надав необхідні роз’яснення щодо отримання земельних ділянок учасниками АТО.
Разом з цим в ході зібрання начальник  Томашпільського районного СТК ТСОУ Михайло Шпикуляк довів до відома учасників зібрання інформацію, що згідно постанови КМУ від 21 червня 2017 р. № 432 «Про затвердження Порядку організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції» районний СТК ТСОУ не має можливості навчати на безкоштовній основі шоферським курсам учасників АТО.
По закінченні засідання перший заступник голови РДА Віктор Ставнійчук дав ряд усних доручень вищевказаним керівникам служб району та наголосив на  підготовці відповідного протокольного доручення за підсумками круглого столу.
 
 
 
 
 
 
Всі новини