Жителі села Колоденка обрали свого старосту

У неділю, 2 липня, у нашому районі, у Вапнярській об'єднаній територіальній громаді вперше відбулися вибори старости села Колоденка, яке минулого року було приєднане до селища Вапнярка і в якому вже немає своєї сільради. 
Згідно із законом старосту Колоденки обирали лише жителі цього населеного пункту. За інформацією виборчої комісії, на території села проживає 394 виборці, з яких взяли участь у голосуванні 210, що становить 53,3%.
На посаду старости претендувало троє жителів цього ж населеного пункту: непрацююча Марія Кишинівська, пенсіонер Станіслав Сідлецький та завідуюча сільськими закладами культури Поліна Фуштей.
За результатами таємного голосування перемогу здобув Станіслав Сідлецький, якого підтримали 170, або 81 %, односельчан. На другому місці - Поліна Фуштей, за яку віддали свої голоси 37 виборців, а в Марії Кишинівської - лише один голос.
Таким чином, тепер саме Станіслав Сідлецький входитиме до складу виконкому і представлятиме інтереси жителів Колоденки у виконавчих органах, сприятиме їм у підготовці документів, братиме участь у підготовці проекту бюджету територіальної громади в частині фі-нансування села, вноситиме пропозиції до виконкому з питань діяльності на території населеного пункту підпри-ємств, установ, організацій комунальної форми власності та їх посадових осіб.
Загалом повноваження старости виписуються у спеціальному положенні, яке затверджує селищна рада об'-єднаної територіальної громади. Його повноваження діють протягом того ж терміну, що й повноваження ради. Печатки староста не матиме, але саме до нього селяни повинні звертатися за різними довідками та іншими документами. 
Варто знати й те, що староста підзвітний громаді, яка його обрала, підзвітний відповідній раді. Якщо люди вирішать, що він свою роботу не виконує, його можуть відкликати. Для цього передбачена спеціальна процедура. Крім того, якщо староста скоїть якесь правопорушення, то відповідатиме він як посадова особа.
 
Катерина БЕРІЛ
 
 
 
Всі новини